In de buurt

Vanaf La Fumacienne kan je mooie wandelingen maken, maar ook hardlopen of fietsen. De Maas ligt op wandelafstand, waarlangs je via de ‘Voie Verte‘ in beide richtingen +/-40 km onbeperkt kunt fietsen en wandelen van Givet tot in Charleville-Mézières. Deze Voie Verte werd uitgeroepen tot een van de mooiste fietspaden van Europa. Dat groene spoor is aangelegd langs de machtige Maas en brengt je langs enkele parels van de Franse Ardennen. Vlaanderen Vakantieland wijdde er met Nic Balthazar een aparte aflevering aan: Fietsen langs de Voie Verte. Meer informatie kan u hier en hier vinden.

Als je eventjes met de auto rijdt, zijn er ontelbare mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten. In de documentatiemap in de vakantiewoning vind je boekjes met uitgestippelde wandelingen en stafkaarten. Of breng een bezoek aan l’ Office de tourisme in Vireux- Wallerand dat de hele regio bedient.

Voor wie houdt van een stadsbezoek of historische monumenten zijn volgende plaatsen zeker de moeite waard:

– Rocroi gebouwd in een stervorm met een dubbele verdedigingswal.
Monthermé met zijn prachtige rotsformaties                          
Haybes en zijn oorlogsverleden
      
Sedan, de stad met de grootste burcht van Europa
      
Charleville-Mézières, de barokke dubbelstad met het beroemde
   Place Ducale en zijn marionettentheater                                                       
–  Vireux-Wallerand ,waar een  mooie wandeling

   naar het Camp Romain geschiedenis en natuur samenbrengt
Hierges
, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk 
 Givet met zijn vele restaurants en terrasjes (Givet )

Informatie vind je volop via Euroreizen en hun ‘Auto- en motorrondrit: 4-daagse Franse Ardennen’ en via de toeristische website van de Franse Ardennen.

Andere activiteiten:

TerrAltitude: avonturenpark in Fumay zelf, voor de durvers! Paintball, bungee, parcours in de bomen, fantasticable.

Lac des Vieilles Forges: een prachtig meer waar je kan zwemmen, zeilen, vissen. Of gewoon rustig op het zand liggen. Op slechts 20 minuten rijden.

Elfy Park, gelegen in de bossen aan het Lac des Vieilles Forges, is een avonturenpark waar zowel jongeren als ouderen zich kunnen uitleven. Talloze leuke en veilige attracties in een heel mooi kader! Aanrader.

Aventure – Evasion:  sport en ontspanning met een gids, ook team-building voor grote en kleine groepen. (www.aventure-evasion.com/)

Zwemmen: Centre aqualudique  Rivéa à Givet (www.rivea.fr) en het zwembad van Fumay (overdekt, met een wedstrijdbad van 20m x8m, een recreatiebad met whirlpool, massagestralen, waterkanon, zwemmen tegen de stroom in, 30m waterglijbaan.

Varen op de Maas:
 – huur zelf een elektrische boot in Haybes; Vireux, of Givet… 5-7
plaatsen (vaarbewijs niet nodig). Wend je telkens tot de dienst ‘Capitainerie’aan het water.
– Rondvaarten met met de luxueuze ‘Le Charlemagne’, een boot die de mogelijkheid biedt om een rondvaart te combineren met een restaurantbezoek (croisières-charlemagne.com )
– verhuur canoë/kayak: vallei van de Maas & Semois
(www.caravel08.com )

Parapente met twee: vanaf 20-40€ afhankelijk van de duur van de vlucht. (www.pap08.eu/accueil.htm)

Vissen in de Maas:                                                                                              Dagvergunning : +/-10€. Inlichtingen : Fédération pour la pêche tel nr 0(033)324 56 41 32